اخبار

اولين نيروگاه خورشيدي شناور كشور

نیزوگاه خورشیدی شناور مهاباد

نیروگاه‌های خورشیدی با توجه به مزایای فراوانی که دارند در سال‌های اخیر با رشد روزافزونی مواجه شده‌ و همین امر تحقیقات و نوآوری‌ها در این حوزه را نیز به نحو چشمگیری افزایش داده است. نیروگاه‌های خورشیدی شناور نیز در زمزه همین نوآوری‌ها قرار گرفته و با وجود  آنکه چندین سال است در کشورهای پیشرفته به صورت جدی بر روی آن سرمایه‌گذاری شده است؛ در سال گذشته یعنی 1400 اولین نیروگاه خورشیدی شناور در ایران و در شهر مهاباد مورد بهره‎برداری قرار گرفت.

نيروگاه خورشيدي شناور

نیروگاه‌های خورشیدی شناور (Floating Solar)  که گاهی فلتوولتاییک نیز شناخته می‌شود معمولا بر روی دریاچه‌ها و سدها احداث می‌شود. این نیروگاه‌ها در حالت کلی به دو نوع تقسیم می‎شوند: نیروگاه‌های فتوولتاییک شناور، نیروگاه‌های خورشیدی متمرکزکننده. در نیروگاه‌های فتوولتاییک شناور از پنل‌ خورشیدی به منظور تولید برق استفاده شده و در نیروگاه‌های متمرکزکننده نیز از آینه‌ها به منظور بازتاب نور خورشید و تمرکز آن بر روی برج‌های مخصوص استفاده می‌شود.

مزایای نیروگاه‌های خورشیدی شناور

نیروگاه‌های خورشیدی شناور دارای مزایای متعددی هستند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

عدم اشغال زمین: در این نیروگاه‌ها عملا نیازی به زمین نبوده، چراكه پنل‌ها بر روي آب نصب شده و شاید صرفا فضایی بسیار کوچک برای نصب تابلو برق و تاسیسات مربوطه نیاز باشد.

جلوگیری از تبخیر آب: پنل‌های خورشیدی با توجه به آنکه بر روی آب نصب می‌شوند مانع از تابش مستقيم خورشید بر روی سطح آب و تبخیر آن شده و در نتيجه به بهبود مصرف آب نيز كمك شاياني مي‌نمايند.

خنک‌کاری پنل‌ها: افزایش دما باعث کاهش توان تولیدی پنل‌ها می‌گردد که حضور آب در زیر پنل‌ها می‌تواند باعث خنک‌کاری آن‌ها شده و اين موضوع منتج به افزايش برق توليدي توسط پنل‌ها خواهد شد.

افزايش كيفيت آب: نصب پنل‌ها بر روي آب سبب كاهش رشد جلبك‌ها و افزايش كيفيت آب مي‌شود.

اولین نیروگاه خورشیدی کشور

اولین نیروگاه خورشیدی کشور توسط پتروشیمی مهاباد راه‌اندازی گردید. این طرح در مساحت ۴۰۰ متر مربع و طی مدت ۶ ماه راه‌اندازی شده است.ظرفیت این نیروگاه روزانه ۲۰۰ کیلووات ساعت است که در صورت تکمیل طرح و اجرای فاز دوم ظرفیت آن به نیم مگاوات برق هم رسیده و برق تولید شده به شبکه سراسری متصل می‌شود. برق خورشیدی با مزایای فراوان خود و اجرا به چنین شیوه‌هایی، می‌تواند ارزش افزوده فراوانی ایجاد و به صنعت آب و برق کشور کمک شایانی نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *