آموزشي

سانورتر چيست؟

سانورتر چیست؟

سانورتر ترکیبی از اینورتر و شارژر می‌باشد یعنی هم قادر به تبدیل ولتاژ DC باتري به AC است و هم مي‌تواند به عنوان شارژر باتري عمل نمايد. وليكن در سيستم‌هاي برق خورشيدي فتوولتائيك، شارژ باتري هم مي‌تواند از طريق برق توليدي پنل صورت پذيرد و هم از طريق موتور برق يا برق سراسري شبكه.

در بازار كشور اينورتر شارژ‌هاي سيستم‌هاي برق خورشيدي تحت عنوان سانورتر نيز شناخته مي‌شوند و عملا شما با استفاده از سانورترها ديگر نيازي به نصب شارژكنترلر به صورت جداگانه نخواهيد داشت. از مزاياي سانورترها را مي‌توان به سادگي در نصب اشاره نمود چراكه شما به جاي اينورتر و شارژكنترلر فقط يك تجهيز نصب كرده و در نهايت كافي است كه پنل‌ خورشيدي و باتري‌ها را همبندي نموده و به سانورتر متصل نماييد. علاوه بر اين، امكان اتصال سانورتر به برق شهري يا موتور برق را داشته و در جاهايي كه به هر علت پنل‌ها جوابگوي شارژ باتري نباشد و يا به خاطر مسائل اقتصادي، تعداد پنل‌ها كم انتخاب شده باشد؛ از موتور برق استفاده مي‌شود. شکل زیر آرایش قرارگیری یک سانورتر در سیستم برق خورشیدی منفصل از شبکه را نشان می‌دهد.

آرایش استفاده از سانورتر

با وجود مزاياي يادشده، دو نقص مهم براي اين محصول مي‌توان برشمرد: قابليت اطمينان پايين‌تر و نبود نيروي متخصص. شما زماني كه از شارژكنترلر و اينورتر خورشيدي منفصل از شبكه استفاده مي‌كنيد؛ در صورت خراب شدن يكي از آن‌ها، امكان تعويض و مخصوصا به لحاظ اقتصادي ساده‌تر است حال آنكه چنانچه سانورتر خراب شود اولا قيمت بالايي خواهد داشت جهت تعويض و همچنين به منظور تعمير و عيب‌يابي نيز نيروي متخصص نياز دارد كه در حال حاضر دانش كافي در اين زمينه وجود ندارد. از مهم‌ترين و معتبرترين كمپاني‌هاي عرضه‌كننده اين محصولات مي‌توان به ويكترون، ولترونيك، گرووات و … اشاره نمود.

آيا سانورتر همان اينورتر شارژر است؟

سانورتر در حالت كلي نوعي اينورتر شارژ است با اين برتري كه شارژ باتري هم از طريق پنل خورشيدي و هم از طريق برق شهر يا موتور برق امكانپذير است. در صورتيكه قصد خريد سانورتر داريد، حتما با آن لفظ رايج در بازار (يعني سانورتر) به جستجو بپردازيد چراكه تفاوت پيش‌گفته شده، اينورتر شارژر معمولي را در سيستم برق خورشيدي غيرقابل استفاده مي‌نمايد. 

در بازار ایران دنبال چه باشیم؟

سانورترهای شناخته‌شده بازار ایران از محصولات ویکترون (Victron)، ولترونیک (Voltronic)، گرووات (Growatt) و … اشاره کرد. شایان ذکر است با توجه به اینکه این محصول چند سالی است در سیستم‌های برق خورشیدی منفصل از شبکه استفاده می‎‎‌شود؛ هر از چندگاهی برندهایی در بازار سربر می‌آورند که قابل اطمینان نبوده و عملا ریسک بالایی را برای مشتری به همراه دارند. لذا به شدت توصیه می‌شود پیش از خرید یا پیش از قرارداد با پیمانکار احداث و نصب سیستم، حتما از یک مشاور برق خورشیدی راهنمایی بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *